Feltöltve:

Őszibarack, nagymama receptje.

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej2 dl
liszt75 dekagramm
sütőpor1 csomag

Töltelékhez

darált dió15 dekagramm
rumaroma1 üvegcse
kakaópor1 evőkanál
cukor1 kevés
tej1 kevés

Színezéshez

mandula vagy dióaroma1 üvegcse
vérnarancsaroma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A porcukrot, a Ramát, a 2 tojássárgát, a tejet, a lisztet, és a sütőport összedolgozzuk. Dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és Ramával kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után óvatosan, kis hegyes késsel kikaparjuk a közepét a laposabbik oldaláról. A kikapart tésztához adjuk a diót, rumaromát, kakaót, ízlés szerint cukrot, egy kis tejet. Ebből lesz a massza, amit a kikapart tésztába töltünk, majd két tésztát összeillesztünk, és a tetejét ecsettel megkenjük a mandula aromával, a többi részét vérnarancs aromával. Száradás után tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorba forgatva tálcára rakjuk. Díszítéshez bukszus levelet használjunk. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem