zsír vagy sütőmargarin | 20 dekagramm |
---|---|
cukor | 30 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
tej | 2 dl |
vaníliás cukor | 2 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 1 kilogramm |
baracklekvár | 1 darab |
kakaó | 2 evőkanál |
vaj vagy sütőmargarin | 10 dekagramm |
rumaroma | 1 darab |
vérnarancs aroma | 3 darab |
őszibarack aroma | 3 darab |
Őszibarack recept.
A zsírt vagy sütőmargarint, a cukrot, a tojássárgát, a tejet és a vaníliás cukrot 3 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük. 80 dkg lisztet és 1 csomag sütőport hozzákeverünk, majd 2 óráig pihenni hagyjuk. Kb. 2 dkg-os gombócokat formázunk, tepsibe tesszük és megsütjük. Még melegen a közepét kikaparjuk, mert hidegen már törik. A kikapart tésztát jól elmorzsoljuk, elkeverjük baracklekvárral, hozzáadjuk a kakaót, vajat vagy sütőmargarint és a rumaromát. Az üres süteményeket ezzel a masszával megtöltjük és két egyforma darabot összeragasztunk. Meghempergetjük a vérnarancs aromában, az őszibarack aromában, majd a kristálycukorban is. Díszítésként két kis zöld levelet teszünk a sütigyümölcsök tetejére.