Őszibarack a Desszertek kategóriában
A tésztához 25 dkg Ramát 30 dkg porcukorral és 2 tojássárgával habosra keverünk. Fokozatosan hozzáadunk 2 dl tejet és 2 csomag sütőporral elkevert 75 dkg lisztet. Kis golyókat formálunk a tésztából és Ramával kikent tepsiben, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük.
Ha megsült, mindegyiket kettévágjuk, belsejüket kiskanállal óvatosan kiszedjük. Az üres félgömböket az alább leírt töltelékkel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk. Külsejüket aromával (meggy vagy vérnarancs) befestjük.
Töltelék: 4 dl tejben megfőzünk 15 dkg darált dió, 20 dkg cukrot, 1 evőkanál kakaót. Ha kihűlt a kivájt tésztatörmeléket belekeverjük.
Felvert tojásfehérjébe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Zöld marcipánból apró leveleket formálunk és a végeihez illesztjük, de igazi, megmosott levelek is lehetnek.