Feltöltve:

Őszibarack-szilva torta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

őszibarack vagy nektarin30 dekagramm
magvaváló szilva25 dekagramm
hámozott mandula5 dekagramm
tojás4 darab
porcukor25 dekagramm
lágy vaj vagy sütőmargarin25 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
liszt25 dekagramm
rum5 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások fehérjéjét csipetnyi sóval felverjük, majd 10 dkg, apránként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. A vajat vagy sütőmargarint a maradék 15 dkg porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és a citromhéjat. Óvatosan beleforgatjuk a hab harmadát, aztán több részletben, a liszttel felváltva a maradékot úgy, hogy a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk, végül hozzákeverjük a rumot. A masszát egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, amit sütőpapírral kibélelünk. A tetejét elsimítjuk, majd körkörösen, váltott rendben kirakjuk a barack- és szilvagerezdekkel. Tetejét meghintjük a durvára vagdalt mandulával, és középső bordamagasságban, 180 fokon 1 órán át sütjük. Sütés után a formában pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk. Barackos (nektarinos) szilvamártással, vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem