Orsótészta zöldborsós bolognai raguval a Főételek kategóriában
Olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, és ha már üvegesedik, dobjuk hozzá néhány másodpercre az aprított fokhagymát.
Tegyük bele a húst, és kevergetve pirítsuk 4-5 percig. Öntsük bele a Bolognai alapot és 3 dl hideg vizet. Kevergetve forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 5-8 percig, illetve amíg a hús megpárolódik.
Adjuk hozzá a zöldborsót és még 5 percig főzzük együtt.
Közben az orsótésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le és keverjük össze a raguval.
Tegyük az egészet tűzálló tálba, tépkedjük rá a lecsöpögtetett mozzarellát, és 20 perc alatt süssük meg az előmelegített sütőben.
A recept megjelent a Meglepetés XIX. Évfolyam 7. számában.