Feltöltve:

Orsi fahéjas és pudingos csigája

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
tojás1 darab
cukor10 dekagramm
1 kevés
citromhéj1 darab
élesztő1 darab
tej1 darab

Töltelékhez

fahéj1 darab
tej4 dl
pudingpor1 csomag
cukor3 evőkanál
olvasztott Rama10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Közepesen lágy kelt tésztát készítünk a liszt, tojás, cukor, só, citromhéj és a tejben felfuttatott élesztő keverékéből. Ha nem elég lágy tejjel tesszük azzá.

  2. 2. lépés

    Ha megkelt a tészta, kb. 50-60 perc, vékonyra nyújtjuk és megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk a fahéjas cukorral, vagy megkenjük pudinggal, de akkor nem kell az olvasztott Rama.

  3. 3. lépés

    Feltekerjük és felszeleteljük. 180 fokon sütjük amíg szép szint nem kap a csigánk. Nagyon finom.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1