Oroszkrém torta fondant bevonattal
Oroszkrém torta fondant bevonattal
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 evőkanál
  • liszt - 8 evőkanál
  • tej - 4 dl
  • tojás - 8 darab
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • mazsola - 5 dekagramm
  • rumaroma - 1 evőkanál
  • zselatin - 1 csomag
  • növényi tejszín - 4 dl
  • habfixáló - 1 csomag
  • porcukor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojásokból kerek tortaformában piskótát sütünk. Amikor kihűlt 3 felé vágjuk és a következő krémmel töltjük meg. A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 4 ek cukorral megfőzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumaromát és a mazsolát, majd félre tesszük hűlni. Közben 1 cs zselatint vízzel elkeverünk és feltesszük melegedni, majd ezt is hagyjuk hűlni. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót is. Ha a zselatin kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez, majd a pudingos krémet is belekeverjük, óvatosan. Elosztjuk 3 felé. Az első lapra kenjük a krém 1/3-át, a második lapra a másik 1/3-ot és végül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. Ezt követően bevonjuk a fondanttal és tetszés szerint díszítjük. Jó sütést kívánok.