Feltöltve:

Oroszkrém torta fondant bevonattal

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor12 evőkanál
liszt8 evőkanál
tej4 dl
tojás8 darab
vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
mazsola5 dekagramm
rumaroma1 evőkanál
zselatin1 csomag
növényi tejszín4 dl
habfixáló1 csomag
porcukor2 evőkanál

Oroszkrém torta fondant bevonattal a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásokból kerek tortaformában piskótát sütünk. Amikor kihűlt 3 felé vágjuk és a következő krémmel töltjük meg. A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 4 ek cukorral megfőzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumaromát és a mazsolát, majd félre tesszük hűlni. Közben 1 cs zselatint vízzel elkeverünk és feltesszük melegedni, majd ezt is hagyjuk hűlni. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót is. Ha a zselatin kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez, majd a pudingos krémet is belekeverjük, óvatosan. Elosztjuk 3 felé. Az első lapra kenjük a krém 1/3-át, a második lapra a másik 1/3-ot és végül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. Ezt követően bevonjuk a fondanttal és tetszés szerint díszítjük. Jó sütést kívánok.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem