Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Tortalap hozzávalói

1 csipetnyi
víz8 evőkanál
sütőpor1 csomag
liszt (rétes)24 dekagramm
tojás4 darab

Krém hozzávalói

porcukor6 dekagramm
növényi tejszín1 liter
vaníliás pudingpor1 csomag
tej5 dl
mazsola1 kevés
rum1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, s apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel). Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Az alján sütőpapíral kibélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nekem azért lett ilyen magas a tortám, mert két tortalapot csináltam, mivel nagy tortaformám van!) Krém elkészítése: a pudingport a megszokott módon elkészítjük, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és a 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba (a pudingot akár le is turmikszolhatjuk, így még szebb lesz a krémünk). A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta oldalára tejszínhabot kenünk, és a tetejét tejszín bubokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem