Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás10 darab
cukor20 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag

krem

víz1 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tojás3 darab
tejszín1.5 dl
gesztenyemassza (250 g-os)2 csomag
mazsola1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjét habosra keverem. Hozzáadom a sárgához a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverem a tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütöm.

  2. 2. lépés

    Krém: 0,5 dl vízben elkeverek 2 dkg cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját. Ha a víznek a másik fele felforrt, beleöntjük az előzőleg elkevert egyveleget, majd tovább főzzük. Ha sűrű, beletesszük a keményre vert tojásfehérjét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, a mazsolát és a lereszelt gesztenyemasszát. Ezzel töltjük meg a lapokat.

  3. 3. lépés

    Teteje: 3 dl tejszín felverünk habnak és többszínű ételfestékkel megfestem a mintát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1