Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

habtejszín3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
tojás1 darab
cukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
mazsola1 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk.

2. lépés

A pudingport, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és az egy tojás sárgáját felfőzzük.

3. lépés

A fehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a meleg pudinggal, majd megvárjuk, amíg kihűl.

4. lépés

A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd ennek a kétharmadát folyamatosan adagolva összedolgozzuk a kihűlt vaníliapudingos krémmel. Mazsolát, vagy ízlés szerint mást is keverhetünk a krémbe.

5. lépés

A kihűlt piskótalapok közé kenjük a krémet úgy, hogy jusson a torta tetejére és oldalára is. A megmaradt tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, de egy éjszaka sem árt neki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem