Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tej4 dl
cukor4 evőkanál
rum0.5 dl
mazsola10 dekagramm
tejszín4 dl
zselatin1 púpos evőkanál

Díszítés

tejszín2 dl
zselatin1 kávéskanál
aranyszínű dekorgyöngy1 pár szem
szeletelt mandula1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.

  2. 2. lépés

    A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral, rummal ízesítjük, végül beleszórjuk a mazsolát.

  3. 3. lépés

    A zselatint fél dl vízbe áztatjuk, felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínbe keverjük. A tejszínt a pudingos krémhez adjuk.

  4. 4. lépés

    A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot tortakarikába fektetjük, a krém harmadát rásimítjuk, majd ezt megismételjük a másik 2 lappal is.

  5. 5. lépés

    A 3. lap tetejére is krémet kenünk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

  6. 6. lépés

    Miután kellően megdermedt, a karikát levesszük róla és tortástálra tesszük.

  7. 7. lépés

    A zselatint fél dl vízben feloldjuk, a felvert tejszínhez adjuk, majd bevonjuk vele a tortát. A maradékot csillagcsövű nyomózsákba töltjük és pöttyöket nyomunk a torta szélére és aljára. A mandulával bevonjuk a torta oldalát, a gyöngyökkel pedig a tetejét díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem