Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 15
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor12 evőkanál
liszt12 evőkanál
tojás6 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor (elhanyagolható)1 csomag

Töltelék

vaníliás pudingpor1 csomag
tej5 dl
kristálycukor4 evőkanál
tejszín5 dl
mazsola1 darab
rum1 darab
barackkonzerv1 doboz

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Elkészítem a piskótát, 180 fokon kb. 30-40 percig, tűpróbáig sütöm. A mazsolát beleteszem egy lábasba és annyi vizet engedek rá, hogy bőségesen ellepje, majd felforralom. Miután felforrt a mazsolát szűrőbe teszem, megmosom és félreteszem hűlni. A barackot megmosom és apró darabokra felvágom. Amíg sül a piskóta, közben 5 dl tejből és kristálycukorból megfőzöm a pudingot. A pudingot folyamatosan keverem amíg ki nem hűl, hogy ne legyen csomós. Ha mégis az lenne, akkor robotgéppel érdemes átveretni, hogy sima legyen a pudingunk. Kemény habbá felverem a tejszínt és a kihűlt pudingot belekeverem. Miután megsült a piskóta és kihűlt 3 egyenlő részre felvágom. Az alsó lapot meglocsolom rummal, a mazsola és a barack 1/3-át ráteszem, majd végül kenek rá tejszínes krémet. A következő lapnál ugyanígy járok el. A végén az egész tortát bekenem a tejszínes krémmel és ízlésnek megfelelően díszítem. Jó étvágyat kívánok a süteményhez.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem