Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
víz4 evőkanál
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál
olaj0.5 dl
sütőpor1 kis

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tej4 dl
cukor4 evőkanál
rum0.5 dl
mazsola10 dekagramm
tejszín4 dl
zselatin1 evőkanál

Díszítés

tejszín2 dl
zselatin1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: 6 tojásfehérjét felverünk habbá, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a szódabikarbónát, a vizet és a felvert tojáshabot, valamint egy pici olajat. Finoman elkeverjük és 3 részre osztva sütőpapíron, tortaformában megsütjük, 180 fokon. Krém: 4 dl tejet, 1 csomag vaníliás pudingport, 4 evőkanál cukrot és 1 vaníliás cukrot megfőzünk sűrűre. Ízesítjük fél dl rummal és 10 dkg mazsolával. 4 dl tejszínt felverünk habbá, 1 evőkanál zselatint fél dl vízben felfőzünk. A tejszínhabhoz adjuk és a vaníliás pudinggal elvegyítjük. Ezzel töltjük a lapokat, a legfelsőre is teszünk a krémből. Közben 2 dl tejszínt felverünk habbá és fél deci vízben 1 kávéskanál zselatint felolvasztunk. A tejszínhez adjuk és nyomózsák segítségével a torta tetejét és oldalát is díszítjük. Az oldalát dióval megszórjuk, hűtőben hűtjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem