Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

tej5 dl
pudingpor70 gramm
cukor115 gramm
v.cukor10 gramm
rum75 milliliter
mazsola1 kevés
hideg tejszín0.5 liter

Tésztához

piskóta1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az első lépés, hogy a krémhez a 10 g zselatint 1 dl vízzel összekeverjük és hagyjuk duzzadni, amíg meg nem csináljuk a krémet.

  2. 2. lépés

    Sütünk egy világos piskótát, azt három részbe vágjuk, utána csinálunk egy pudingos krémet: 5 dl tejből, 70 g pudingporból, 115 g cukorból és 10 g vaníliás cukorból. A tejet a cukorral felforraljuk, de előbb a pudingport elkeverjük pici tejjel, majd ha felforrt a tej, beleöntjük a keveréket és habverővel keverjük, így nem lesz csomós.

  3. 3. lépés

    Kihűtjük és ezt elkeverjük 75 ml rummal, tehetünk bele vízben felforralt mazsolát is (35 g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felverjük a fél liter hideg tejszínt, egy kevéssel jól elkeverjük a krémet, majd beleöntjük a megduzzadt, mikróban felolvasztott zselatint. Ezt is elkeverjük, majd az összes tejszínhabbal lazán összekeverjük.

  4. 4. lépés

    Három részre osztjuk a krémet, csak úgy szemre és betöltjük a tortát. Két órát dermesztjük a hűtőben. A külsejét tejszínhabbal körbekenjük és díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem