Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tortalaphoz

tojás8 darab
kristálycukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor1 csomag
víz1 kevés

A töltelékhez

tojás1 darab
liszt2 evőkanál
tej1 dl
rumaroma1 kevés
mazsola1 kis
növényi tejszín5 dl
habfixáló1 csomag

Díszítéshez

növényi tejszín3 dl
habfixáló0.5 csomag

Elkészítés

1. lépés

Megsütjük a tortalapot és háromfelé vágjuk. A mazsolát meleg vízbe és egy kis rum aromába áztatjuk. A tojásból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk, a tűzről levéve folyamatos kevergetés mellett kihűtjük, (készíthetjük gőz fölött is). A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a habfixálót és összekeverjük a kihűlt krémmel, majd beletesszük a mazsolát és ízlés szerint a rum aromát. Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 felé vágott tortalapot, és vékonyan a torta tetejét, valamint oldalát. Felverem a tejszínt a habfixálóval, és bevonom vele szintén vékonyan az egész tortát, (így nem látszik a tortán a mazsola), aztán díszítem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem