Feltöltve:

Oroszkrém torta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál

Krémhez

tojássárgája10 darab
tej2 dl
cukor6 evőkanál
vanília2 csomag
zselatin2 csapott evőkanál
növényi tejszín5 dl

A díszítéshez

növényi tejszín2 dl

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojásból a hozzávalókkal kerek tortaformában piskótát sütünk. Ha kihűlt 2 lapba vágjuk. Folpakkal kibélelünk egy kerek tálat, vagy tortaformát. A krémhez a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd gőz felett állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk az előre beáztatott és meglangyosított zselatint, majd langyosra hűtjük. Felverjük a tejszínhabot és könnyedén belekeverjük. Felét az elkészített formába öntjük, szórhatunk rá apróra vágott aszalt gyümölcsöt, mazsolát. Rátesszük az egyik piskótalapot, majd ráöntjük a krém másik felét. Rátesszük a másik piskótalapot, és fél napra hűtőbe tesszük. Amikor megdermed tálcára borítjuk, és tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem