Feltöltve:

Orosz krémtorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

apróra darabolva fehér csokoládé

A díszítéshez

tejszín kemény habja2 dl
porcukor2 dekagramm
mazsola vagy cukrozott gyümölcs5 dekagramm

A krémhez

tejszín2 dl
mazsola5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs20 dekagramm
vaníliás cukor1 teáskanál
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej2.5 dl

A piskótához

citrom reszelt héja1 darab
liszt12 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
tojás6 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem