1. lépés
A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!
Hozzászólások