Orosz céklás saláta
Orosz céklás saláta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 80 milliliter
  • Knorr Kapros Salátaöntet por - 1 csomag
  • cukor - 1 teáskanál
  • burgonya - 2 darab
  • alma - 2 darab
  • kapor - 1 csokor
  • csemege uborka - 6 darab
  • hagyma - 1 darab
  • gépsonka - 80 gramm
  • toast kenyér - 4 szelet
  • keménytojás - 3 darab
  • céklasaláta - 1 darab

Elkészítés:

  1. A céklát, a krumplit, a sonkát, a tojást, az uborkát és az almát vágjuk fél cm-es darabokra. A hagymát vágjuk apró kockára és adjuk a többi összetevőhöz. A Knorr salátaöntetet keverjük össze tejföllel és ízesítsük cukorral.
  2. A toast kenyérből készítsünk pirítóst. 170 fokos sütőben 10 percen keresztül süssük a szeleteket.
  3. Minden összetevőt keverjünk össze a mártással. Szórjuk meg kaporral.
  4. A salátát a pirítós szeleteken tálaljuk, friss kaporral megszórva.