Feltöltve:

Orjaleves

timer 15
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sertés húsos gerinc csont1.5 kilogramm
vegyes zöldség0.5 kilogramm
víz2.5 liter
vöröshagyma1 darab
fokhagyma gerezd2 darab
tv paprika1 darab
petrezselyem zöld1 csokor
bors10 szem
egész kömény7 szem
1 teáskanál
Knorr Erőleveskocka2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.

  2. 2. lépés

    Kb. 30 percnyi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és egész borsszemeket. További fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a köménymagot és a Knorr Erőleves kockát. További 30 percen keresztül főzzük, végül hozzáadjuk a fehér cérnával csokorba kötött petrezselyemzöldet, 30 percen át főzzük. Kóstolás követően sóval utóízesíthetjük.

  3. 3. lépés

    A tűzről lehúzva 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A csontról leszedett, megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Csirkehúsleves keréktésztával

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Daragaluska leves

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 1

Cibere leves sertéshússal

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tyúkhúsleves

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2

Marhahúsleves

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Húsleves ínyenceknek

timer 195"
mood Közepes
thumb_up 0

Lőrinci húsleves

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Kínai csirkehúsleves kukoricával

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 1

Klasszikus húsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Csirkehúsleves

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0

Marhahúsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Fürj leves

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Tyúkhúsleves

timer 1"
mood Nehéz
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre