Omlós túrós-gyümölcsös batyu
Omlós túrós-gyümölcsös batyu
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • grízes liszt - 1 kilogramm
    • Ráma - 0.5 kilogramm
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 1 evőkanál
    • só - 1 kávéskanál
    • élesztő - 2 darab

    Töltelék

    • túró - 0.5 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • mazsola, vagy más aszalt gyümölcs - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • szárított, reszelt citromhéj - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, miközben a hideg Ramát a lisztbe reszeljük. A tésztát a többi alapanyaggal összeállítjuk. Teljesen kidolgozni nem szabad, majd 30 percig kelesztjük.
    2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tojássárgával kikeverjük a cukrot, a túróhoz adjuk, belekeverjük a mazsolát, a citromhéjat, végül a a keményre felvert tojásfehérjét.
    3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, négyzetekre felvágjuk, majd töltés után a 4 sarkát egybehajtva batyu formába, kikent tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Sütés után porcukorral megszórjuk.