Feltöltve:

Omlós töltött piskóta

timer 30
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
kristálycukor10 dekagramm
tojásfehérje4 darab
liszt9 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
durvára vágott, pirított mogyoró3 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
étolaj1 evőkanál
házi készítésű baracklekvár15 dekagramm
vaníliás cukor0.5 csomag
sütőpor1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tojássárgáját a maradék cukorral és a fél csomag vaníliás cukorral simára kikeverem. A tojássárgáját a kemény habhoz adom, és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtam. A kész pépet csillagcsöves habzsákba kanalazom, és piskótaformákat alakítok ki a zsírpapírral bélelt tepsiben egymástól 3 cm-es távolságra úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjek el, míg a közepén vékonyabban nyomom. Így alakítom ki a klasszikus, hullámos babapiskótaformát. 180 fokos sütőben készre sütöm őket. Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztek, majd egy ecset segítségével olvasztott csokoládéval megkenem. A kész süteményeket pirított mogyoróval megszóróm, és a végén behűtöm.

2. lépés

Tálalás: 14 db, tárolás: hűvös helyen 1 hét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem