Feltöltve:

Omlós, élesztős beigli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt1 kilogramm
Ráma20 dekagramm
porcukor60 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojás2 darab
tej2 dl
1 csipetnyi
mák40 dekagramm
dió40 dekagramm
mazsola10 dekagramm
citrom0.5 darab
morzsa4 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elmorzsoljuk a Ramával és a 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk és a tésztához vegyítjük, majd hozzáadunk még 1 egész tojást, valamint egy késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük.

  2. 2. lépés

    Utána 6 egyenlő részre osztjuk és cipókat formálunk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk őket. Hármat mákkal, 3-at pedig dióval töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük. A keskenyebbik oldalon 1 cm-t visszahajtunk a tésztából és felsodorjuk.

  3. 3. lépés

    Ramával gyengén kikent tepsibe rakjuk a megtöltött beigliket és tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, majd ismét megkenjük, de ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. 35-40 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek