Feltöltve:

Omlós almás

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor20 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
doboz tejföl1 kis
alma1.5 kilogramm
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
zsemlemorzsa1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a tojássárgával és a cukorral habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a tejfölt is összedolgozzuk. A két keveréket elegyítjük, jól összedolgozzuk kézzel és fél órára hűtőbe tesszük.

  2. 2. lépés

    Eközben almát hámozunk, majd lereszeljük. Ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal meghintjük, majd félretesszük.

  3. 3. lépés

    Kétfelé osztjuk a tésztánkat. Az egyiket a Ramával kikent, lisztezett sütőtál aljába nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja az alma levét, majd ráhalmozzuk az almát.

  4. 4. lépés

    A tetejére szintén zsemlemorzsát szórunk, majd rányújtjuk a tészta másik felét. Tetejét bekenjük tojássárgával, vagy fehérjével, tetszés szerint. A sárgától pirosabb, a fehérjétől csillogóbb lesz a teteje.

  5. 5. lépés

    Megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

  6. 6. lépés

    Tálaláskor vaníliás cukrot, vagy porcukrot szórunk rá. Hidegen forró vaníliapudinggal isteni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem