Omlós csirkefalatok rósejbnivel, vitaminsalátával a Főételek kategóriában
A húst a rostokra merőlegesen, kb. 3 cm centi széles csíkokra vágjuk, miután alaposan megmostuk hideg vízben. Veszünk egy mélyebb üveg, vagy porcelántálat és abba beletesszük a hús felét. Erre locsoljuk a szójaszósz felét, a natúr joghurt felét és citromlé felét, valamint két kiskanál sót. A húst a joghurtos pácba nyomkodjuk, hogy jól ellepje. Ezután a húscsíkok másik felét is beletesszük a tálba, meglocsoljuk a szójaszósz másik felével, joghurttal és citromlével, valamint a maradék kiskanál sóval. Majd 40 percre lefóliázva a hűtőbe rakjuk, hogy átvegye a pácoló anyagok ízét. Persze minél tovább hagyjuk a sütés előtt a pácban állni, annál szaftosabb, omlósabb lesz a hús.
Közben a krumplinak megpucoljuk a héját és felkarikázzuk. A húst elővesszük a hűtőből és mellékészítjük a 250 g zsemlemorzsát egy tálcán, amiben panírozni fogjuk. Két serpenyőben a 1/2 -1/2 liter olajat felforrósítjuk. A húst közben kivesszük a pácból és 3-szor, 4-szer átforgatjuk a zsemlemorzsában. Ha az olaj elég forró, beletesszük a húst és mindkét oldalát kétszer sütve, ide-oda forgatva ropogósra, vöröses-barnára sütjük.
Miközben a burgonya és a hús külön-külön sül, addig gyorsan elkészítjük a salátát. A kígyóuborkát lehámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A két zöldséget salátás tálba tesszük és megsózzuk, hagyjuk egy picit állni, amíg a többi zöldséggel dolgozunk. A megmosott paprikát és a megpucolt, megmosott retket, valamint paradicsomot is a tálba helyezzük, ahol a sós uborkával és hagymával összeforgatjuk. Meglocsoljuk a fél citrom levével, az olívaolajjal és egy kis vízzel. Rászórjuk az oregánót és a kockákra vágott krémfehér sajtot. Közben a kisült omlós csirkefalatokat és a rósejbnit egy tálra helyezzük, mellétesszük a salátát. Frissen tálaljuk.