Ölvedi kókuszos
Ölvedi kókuszos
  • timer1 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás (két 4 tojásos piskótához, egy sárga és egy barna) - 8 darab

krem

  • tej - 2 dl
  • porcukor - 20 dekagramm
  • kókuszreszelék - 20 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • ét tortabevonó - 10 dekagramm
  • olaj - 4 evőkanál
  • sárgabaracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A sárga piskótát ha kihűlt meglocsoljuk punccsal, (víz, cukor, pirosító, rum aroma). A barna piskótát ízlés szerint megkenjük baracklekvárral, majd rátesszük a sárga piskótát úgy, hogy a puncsos fele legyen felfelé. Félretesszük és elkészítjük a krémet. 2 dl tejet 15 dkg porcukorral felforralunk, majd beletesszük a 20 dkg kókuszreszeléket és kevés ideig (kb. 3 perc) főzzük. 25 dkg Ramát habosra keverünk 5 dkg porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt kókuszt. A krémet rákenjük a puncsos tésztára és leöntjük csokival. A csokit gőz fölött simára keverjük a 4 evőkanál olajjal. Másnap szeleteljük.