Olivier saláta (Orosz saláta)
Olivier saláta (Orosz saláta)
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 3 darab
  • tojás - 6 darab
  • burgonya - 4 darab
  • főtt hús - 400 gramm
  • zöldborsó - 250 gramm
  • savanyú uborka - 8 darab
  • Globus Uborkás Majonéz - 6 evőkanál

Elkészítés:

  1. A burgonyát mossuk meg, a répát hámozzuk meg. A zöldborsót olvasszuk ki.
  2. A burgonyát főzzük meg sós vízben héjában. A sárgarépát kockázzuk fel, majd főzzük meg pár perc alatt és hűtsük ki. A zöldborsót szintén főzzük meg pár perc alatt és gyorsan hűtsük ki. Főzzük meg a tojásokat keményre, majd hámozzuk meg és negyedeljük föl. Az uborkát és a főtt húst vágjuk kockákra.
  3. A megfőtt burgonyát hűtsük le, majd vágjuk kockákra. Az összetevőket a tojás kivételével keverjük össze össze a Globus Uborkás Majonézzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást a végén keverjük bele, hogy ne törjük nagyon össze. Önmagában előételként, vagy köretként is tálalhatjuk. (Ez a saláta az oroszok legnépszerűbb szilveszteri finomsága.)