Olivier saláta (Orosz saláta) a Saláták kategóriában
A burgonyát mossuk meg, a répát hámozzuk meg. A zöldborsót olvasszuk ki.
A burgonyát főzzük meg sós vízben héjában. A sárgarépát kockázzuk fel, majd főzzük meg pár perc alatt és hűtsük ki. A zöldborsót szintén főzzük meg pár perc alatt és gyorsan hűtsük ki. Főzzük meg a tojásokat keményre, majd hámozzuk meg és negyedeljük föl. Az uborkát és a főtt húst vágjuk kockákra.
A megfőtt burgonyát hűtsük le, majd vágjuk kockákra. Az összetevőket a tojás kivételével keverjük össze össze a Globus Uborkás Majonézzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást a végén keverjük bele, hogy ne törjük nagyon össze.
Önmagában előételként, vagy köretként is tálalhatjuk.
(Ez a saláta az oroszok legnépszerűbb szilveszteri finomsága.)