Olívabogyós tonhalas bolognai
Olívabogyós tonhalas bolognai
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • citrom leve - 1 evőkanál
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • olívabogyó - 8 mag
  • spagetti - 20 dekagramm
  • tonhal konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. A spagettit forró, sós vízben kifőzzük.
  2. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a KNORR Bolognai spagetti alapot és azonnal felöntjük 3 dl hideg vízzel, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön 2 percig főzzük.
  3. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett, felaprított olívabogyókat és a lecsöpögtetett tonhal darabokat.
  4. Összemelegítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tésztára kanalazzuk.
  5. Végül megszórhatjuk friss, aprított bazsalikomlevéllel és reszelt citromhéjjal, a citrom levével pedig enyhén csurgathatjuk.