Feltöltve:

Olívabogyós sertésragu polentával

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
sárgarépa3 darab
vöröshagyma2 darab
Knorr Pörköltízesítő kocka2 darab
parmezán10 dekagramm
margarin5 dekagramm
kukoricadara25 dekagramm
sertéscomb50 dekagramm
fekete olíva bogyó10 dekagramm

Olívabogyós sertésragu polentával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, megroppantjuk a kés lapjával, majd finomra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk.

2. lépés

Egy lábasban olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd körbepirítjuk rajta a sertéshúskockákat. Hozzáadjuk a fokhagymát és a répát is. Beletesszük a Knorr pörköltízesítő kockákat, 3 dl
forró vízzel felöntjük, és lefedve puhára pároljuk.

3. lépés

Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az olívabogyót is, sózzuk, borsozzuk.

4. lépés

Közben elkészítjük a polentát: a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a margarint és 1 teáskanál sót, majd beleöntjük a kukoricadarát. Habverővel keverve krémesre főzzük kb. 15 perc alatt, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. A ragut a polentával kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem