Olívabogyós paradicsomleves tejszínnel
Olívabogyós paradicsomleves tejszínnel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • szegfűbors - 2 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • szemes bors - 5 darab
  • burgonya - 2 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • tejszín - 200 milliliter
  • fekete olajbogyó - 20 darab
  • hámozott konzerv paradicsom - 400 gramm
  • póréhagyma fehér része - 1 darab

Elkészítés:

  1. Hámozzuk és mossuk meg a krumplit, majd vágjuk vékony szeletekre. Készítsük elő a póréhagymát is, mossuk meg, majd szeleteljük fel.
  2. Pirítsuk őket finoman olívaolajon egy edényben.
  3. 10 perc után öntsünk rá 1,5 liter vizet, adjuk hozzá a paradicsomot és a Knorr marhahúsleves-kockákat. Főzzük kb. 20 percig, aztán turmixoljuk le. Adjuk hozzá a borsot, a szegfűborsot és a babérlevelet, s az egészet forraljuk fel.
  4. A végén turmixoljuk össze a tejszínt, az olívabogyót és a fokhagymát, majd tálaljuk ezzel a paradicsomlevest.