Ólengyel hideg leves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.7 liter
  • tejföl - 1 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • liszt - 5 dekagramm
  • főtt tojás - 2 darab
  • apróra vágott snidling - 1 csomag
  • apróra vágott friss kapor - 1 csomag
  • barna kenyér - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 1,7 liter vizet, szórjunk hozzá a lisztet és a barnakenyér lereszelt héját.
  2. Tegyük hűvös helyre 2-3 napra. Ezután alaposan keverjük össze, szűrjük át és forraljuk fel.
  3. Majd hűtsük le, öntsük bele a tejfölt és keverjük össze habverővel.
  4. Daraboljuk fel a főtt tojásokat. Vágjuk apróra a kaprot és snidlinget. Adjuk a leveshez a feldarabolt tojásokat, kaprot és snidlinget. A levest ízesítsük lereszelt fokhagymával és cukorral.