Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
---|---|
tojás | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
rizs | 10 dekagramm |
darált sertéshús | 50 dekagramm |
tv paprika | 6 darab |
paradicsom püré | 2 darab |
Olaszos töltött paprika a Főételek kategóriában
A rizst delikátos vízbe félig megfőzzük.
A darált húst összekeverjük a félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint KNORR magyaros fűszerrel, borssal és a tojással.
A tv paprika csumáját kiszedjük. Beletöltjük a tölteléket, a megmaradó töltelékből gombócokat csinálunk. (A paprikát villával szurkáljuk meg, akkor nem fog kifőni a töltelék a paprikából.)
Az 1 liter paradicsomlében, vagy a konzervparadicsomot 1liter vízben hígítva, a paprikákat megfőzzük kb. 30 perc alatt. Kivesszük a léből a paprikákat, majd a rántásra (serpenyőben olajon hagymát pirítunk amiben elkeverjük a lisztet) öntjük a levet, amit, ízlés szerint édesítünk, delikáttal ízesítünk és fűszerezzük oregánóval.
Utána visszatesszük a paprikákat, és összemelegítjük.