Olaszos töltött hagyma
Olaszos töltött hagyma
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person7 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 2 csomag
  • víz - 0.5 liter
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 14 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • sajt - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 0.5 teáskanál
  • rizs - 125 gramm
  • gomba - 20 dekagramm
  • sült marhahús - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymákat pucoljuk meg, majd főzzük pár percig enyhén sós, lobogó vízben. Vágjuk le a hagymák tetejét, majd kanalazzuk ki a belsejüket.
  2. Vágjuk apróra a gombát. A rizst bő, enyhén sós vízben főzzük majdnem készre. Amíg a rizs fő,a sült húst daraboljuk csíkokra. A fokhagymát reszeljük le, a petrezselymet aprítsuk fel.
  3. Forró olajon dinszteljük üvegesre a hagymák felaprított belsejét. Majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a gombát is.
  4. A rizst keverjük össze a feldarabolt hússal, gombával, fokhagymával és petrezselyemmel. Ízesítsük Knorr Delikáttal.
  5. Töltsük meg a hagymákat a töltelékkel. Szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal és helyezzük egy hőálló edénybe.
  6. A Bolognai spagetti alapot keverjük el 0,5 liter vízzel és adjuk hozzá a korábban megdinsztelt hagymát.
  7. A szósszal öntsük le a töltött hagymafejeket és süssük kb. 30 percig 180 fokon. Ezután vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Majd süssük további 10 percig.Tálaljuk fokhagymás, pirított bagett szeletekkel és zöld salátával.