Olaszos töltött burgonya
Olaszos töltött burgonya
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • burgonya - 8 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • apróra reszelt parmezán - 10 dekagramm
  • kimagozott olajbogyó - 2 evőkanál
  • marinált paprika - 2 evőkanál
  • gomba konzerv - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A megmosott burgonyákat héjastól megfőzzük (ajánlatos új mosogatószivaccsal jól átdörgölni, majd tiszta vízben feltenni főni). A főzőlébe tegyünk zöldségleves kockát.
  2. A főtt burgonyákat hosszában felezzük meg, és a közepét óvatosan kaparjuk ki, de ne teljesen. A kikapart főtt burgonyát törjük át, és tegyük félre. A burgonyák alját vékonyan vágjuk le (talpat csinálunk), így nem fognak eldőlni.
  3. Az Alapot készítsük el a javaslat szerint, és hagyjuk kihűlni. Az áttört burgonyát hozzákeverjük, adjunk hozzá kockára vágott zöld olajbogyót, gombát és marinált paprikát. Visszatöltjük, reszelt parmezánnal megszórjuk,.
  4. 200 ºC-ra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük.