Olaszos töltött burgonya a Főételek kategóriában
A megmosott burgonyákat héjastól megfőzzük (ajánlatos új mosogatószivaccsal jól átdörgölni, majd tiszta vízben feltenni főni). A főzőlébe tegyünk zöldségleves kockát.
A főtt burgonyákat hosszában felezzük meg, és a közepét óvatosan kaparjuk ki, de ne teljesen. A kikapart főtt burgonyát törjük át, és tegyük félre. A burgonyák alját vékonyan vágjuk le (talpat csinálunk), így nem fognak eldőlni.
Az Alapot készítsük el a javaslat szerint, és hagyjuk kihűlni. Az áttört burgonyát hozzákeverjük, adjunk hozzá kockára vágott zöld olajbogyót, gombát és marinált paprikát. Visszatöltjük, reszelt parmezánnal megszórjuk,.
200 ºC-ra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük.