Feltöltve:

Olasz ricottás piskótatorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vegyes, cukrozott gyümölcs25 dekagramm
étcsokoládé7.5 dekagramm
pisztácia2 evőkanál
ricotta sajt40 dekagramm
cukorszirup2.5 dl
kerek piskótatorta1 darab
narancslikőr2 dl
őrölt fahéj1 csipetnyi
porcukor50 dekagramm
citromlé1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

20 dkg cukrozott gyümölcsöt felkockázunk, a csokoládét lereszeljük, a pisztáciát apróra vágjuk. A ricottát simára keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a cukorszirupot.

2. lépés

A piskótából levágunk egy 1,5 cm vastag lapot, a torta alján és a szélein 2 cm vastag részt meghagyva, a többi piskótát apróra vágjuk, (így tölthető formát kapunk). A kivájt részt olajjal kikent, kipattintható tortaformába tesszük.

3. lépés

A likőrből 1 kávéskanálnyit félreteszünk. A likőr egy részével a piskóta alját és széleit meglocsoljuk. A félretett likőrt a ricottával, a fahéjjal, a pisztáciával, a csokoládéval és a piskótadarabokkal összekeverjük, ezzel megtöltjük a kivájt piskótát.

4. lépés

Rátesszük a levágott lapot, likőrrel ezt is meglocsoljuk, sütőpapírral lefedjük, és 4 órára hűtőbe rakjuk. A papírt levesszük és a tortát kipattintjuk a formából.

5. lépés

A mázhoz a porcukrot, a citromlevet és 1 dl vizet addig melegítünk, amíg a cukor elolvad. Simára keverjük, és ezzel a torta tetejét bevonjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

6. lépés

A maradék cukrozott gyümölccsel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem