liszt | 30 dekagramm |
porcukor | 30 dekagramm |
csomag sütőpor | 1 csomag |
túró | 50 dekagramm |
tejföl | 1 pohár |
Ráma | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
mazsola | 1 kevés |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tojás | 5 darab |
tej | 0.5 liter |
A lisztet összekeverem a porcukorral és a sütőporral. A felét a Ramával jól kikent magas tepsi aljára szórom. A liszt tetejére Ramát reszelek. A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a mazsolát. A tepsiben lévő lisztre teszem a tölteléket. A töltelék tetejére kerül a maradék liszt. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan hozzáadom a sárgákat és a tejet, majd jól összedolgozom. A masszát a második lisztréteg tetejére öntöm, kb. 180 °C-on 1,5 óráig sütöm.
Hozzászólások