Feltöltve:

Olasz grillázsos gyümölcskenyér

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor22 dekagramm
felaprított mandula10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
frissen reszelt szerecsendió1 kevés
keserűmandula aroma1 pohár
rum2 evőkanál
tojás4 darab
liszt25 dekagramm
étk. keményítő13 dekagramm
sütőpor1 csomag
vegyes, aszalt gyümölcs20 dekagramm
étbevonó15 dekagramm
koktélcseresznye (vagy cseresznyebefőtt)8 darab
grillázs1 darab

Elkészítés

1. lépés

8 dkg cukrot serpenyőben karamellizálunk, beleforgatjuk a felaprított mandulát. A masszából olajozott alufóliára kis kupacokat rakunk. A Ramát 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, a sóval, a szerecsendióval robotgéppel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az aromát és a rumot. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a keményítővel és sütőporral vegyített lisztet. Belevegyítjük az aszalt gyümölcsöket és a grillázst.Ramával kikent, kilisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük, majd kihűtjük. A bevonót gőz felett megolvasztjuk, és a gyümölcskenyérre locsoljuk. Miután megszáradt, félbevágott cseresznyével, és mandulakupaccal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem