Feltöltve:

Olasz epres kocka

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
vaníliás cukor2 csomag
cukor25 dekagramm
1 csipetnyi
étk. keményítő3 dekagramm
liszt10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
zselatin30 gramm
eper70 dekagramm
túró50 dekagramm
mascarpone50 dekagramm
citromlé4 evőkanál
tejszín3 dl

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét 1 cs.vaníliás cukorral, sóval, 10 dkg cukorral keményre verjük. Egyenként beledolgozzuk a sárgákat, majd a keményítővel és a sütőporral vegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon, 10-12 percig sütjük. 12 g zselatint beáztatunk. Az eperből 30 dkg-ot kimérünk és feldarabolunk. 1 dl vizet 8 dkg cukorral, és a maradék vaníliás cukorral felforralunk, az epret rövid ideig főzzük benne, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a beáztatott zselatint, óvatosan kevergetve feloldjuk benne, és 5-10 percre hűtőbe rakjuk. A maradék zselatint is beáztatjuk. A túrót a mascarponéval, a maradék cukorral, és a citromlével simára keverjük. A zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, majd a többi krémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk, alufóliából keretet hajtogatunk köré. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, belevegyítjük a túrókrémbe és az alsó lapra simítjuk. Eloszlatjuk rajta az eperkompótot, villával márványosra keverjük, és befedjük a másik lappal. 4 órára behűtjük. A keretet eltávolítjuk. A maradék tejszínt felverjük és a piskótára simítjuk. A félretett, feldarabolt eperrel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem