petrezselyem zöld | 1 csokor |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
babérlevél | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
olíva olaj | 2 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
paradicsomkonzerv | 1 darab |
rozmaring ág | 10 cm |
bazsalikom levél | 15 darab |
darált sertéshús | 200 gramm |
árpagyöngy | 100 gramm |
menta levél | 10 darab |
citrom héja | 1 darab |
kenyérmorzsa | 1 evőkanál |
Olasz zöldfűszeres paradicsomleves árpagyönggyel és húsgombóccal a Levesek kategóriában
Pucoljuk meg a hagymát és a zöldségeket. A hagymát vágjuk apróra, a zöldségeket kockázzuk fel. A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg és aprítsuk föl.
Kevés olíva olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a zöldségeket, a rozmaring ágat és a fokhagymát, és pirítsuk kicsit tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és öntsük föl 1.2 liter vízzel. Forraljuk föl, adjuk hozzá a babérlevelet és a húsleves kockákat.
Mossuk meg az árpagyöngyöt és adjuk a leveshez. Közepes lángon főzzük tovább kb. 20 percig, míg az árpagyöngy majdnem puha.
Közben készítsük el a húsgombócokat. A darált húst gyúrjuk össze a kenyérmorzsával, a citromhéjjal és a Delikáttal. Készítsünk kisebb húsgombócokat, kb. 25-30 db-ot.
A főzés vége előtt 10-15 perccel adjuk a húsgombócokat a leveshez. Hozzuk újra forrásba és főzzük készre.
A főzés végén a megmosott zöldfűszereket vágjuk apróra és keverjük a levesbe. A levest tálaljuk forrón.