Olasz rakottas
Olasz rakottas
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • zsemle - 3 darab
  • mozzarella sajt - 15 dekagramm
  • barna csiperke - 15 dekagramm
  • kisebb padlizsán - 1 darab
  • Bertolli Napérlelte paradicsom&oregano szósz - 1 darab

Elkészítés:

  1. Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsük hozzá a szeletelt gombát, és így süssük még egy percig.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és padlizsánt és keverjük el. Ezután öntsük rá a tésztaszószt.
  3. Újraforralástól számítva 10 percig főzzük, és kanalazzuk át egy hőálló üvegtálba.
  4. Szórjuk meg a tetejét zsemlekockával (a zsemléket kockázzuk fel és pirítsuk meg) és reszelt mozzarellával. 190°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30 perc alatt.