Olajbogyós gombasaláta
Olajbogyós gombasaláta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • gomba - 25 dekagramm
  • napraforgóolaj - 3 evőkanál
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • barna kenyér - 4 szelet
  • kimagozott olajbogyó - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a babérleveleket és a cukrot. Ha megpárolódott felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert Alappal, és hozzákeverjük a vékonyra szeletelt olajbogyókat.
  2. Kevergetve felforraljuk, és néhány perc főzés után citromízesítővel ízesítjük. A salátából a babérleveleket kidobjuk, és kihűtve tálaljuk. Barna kenyeret és főtt tojást ajánlunk hozzá.