Olajbogyós gombasaláta füstölt halas pirítóssal
Olajbogyós gombasaláta füstölt halas pirítóssal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • gomba - 30 dekagramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • fekete olívabogyó - 2 evőkanál
  • füstölt makréla - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az olajban megfonnyasztjuk a vékonyra karikázott hagymát. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a babérleveleket, a cukrot. Ha megpárolódott felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal és hozzákeverjük a vékonyra szeletelt olajbogyókat.
  2. Kevergetve felforraljuk és néhány perc főzés után a citromlével ízesítjük. A makrélát jól lecsurgatjuk, a pirítósokat vékonyan margarinnal megkenjük majd a haldarabokat rátesszük citromlével ízlés szerint csurgatjuk. Finomra vágott kaporlevéllel meghintjük. A salátából a babérleveleket kidobva. lehűtve a pirítósokkal együtt tálaljuk..