vöröshagyma | 1 evőkanál |
---|---|
olaj | 3 evőkanál |
cukor | 1 teáskanál |
babérlevél | 2 darab |
gomba | 30 dekagramm |
Knorr Milánói makaróni alap | 1 csomag |
fekete olívabogyó | 2 evőkanál |
füstölt makréla | 1 csomag |
Olajbogyós gombasaláta füstölt halas pirítóssal a Saláták kategóriában
Az olajban megfonnyasztjuk a vékonyra karikázott hagymát. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a babérleveleket, a cukrot. Ha megpárolódott felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal és hozzákeverjük a vékonyra szeletelt olajbogyókat.
Kevergetve felforraljuk és néhány perc főzés után a citromlével ízesítjük. A makrélát jól lecsurgatjuk, a pirítósokat vékonyan margarinnal megkenjük majd a haldarabokat rátesszük citromlével ízlés szerint csurgatjuk. Finomra vágott kaporlevéllel meghintjük. A salátából a babérleveleket kidobva. lehűtve a pirítósokkal együtt tálaljuk..