Olajbogyós gombasaláta
Olajbogyós gombasaláta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • citromlé - 3 evőkanál
  • olaj - 1 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • friss gomba - 25 dekagramm
  • kimagozott olajbogyó - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az olajban megfonnyasztjuk a vékonyra karikázott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a babérleveleket, a cukrot.
  3. Ha megpárolódott, felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal és hozzákeverjük a vékonyra szeletelt olajbogyókat.
  4. Kevergetve felforraljuk és néhány perc főzés után a citromlével ízesítjük.
  5. A salátából a babérleveleket kidobva, kihűtve tálaljuk.