vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
tojás | 2 darab |
cukor | 1 teáskanál |
babérlevél | 2 darab |
gomba | 25 dekagramm |
napraforgóolaj | 3 evőkanál |
Knorr Milánói makaróni alap | 1 csomag |
barna kenyér | 4 szelet |
kimagozott olajbogyó | 2 evőkanál |
Olajbogyós gombasaláta a Saláták kategóriában
Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a babérleveleket és a cukrot. Ha megpárolódott felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert Alappal, és hozzákeverjük a vékonyra szeletelt olajbogyókat.
Kevergetve felforraljuk, és néhány perc főzés után citromízesítővel ízesítjük. A salátából a babérleveleket kidobjuk, és kihűtve tálaljuk. Barna kenyeret és főtt tojást ajánlunk hozzá.