Nyuszitappancs
Nyuszitappancs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Díszítés

    • meggy vagy cseresznyelekvár - 1 kevés
    • habfixáló - 1 csomag
    • tejszín - 250 milliliter
    • rózsaszín marcipánmassza - 70 gramm
    • olvasztott tortabevonó étcsoki - 1 kevés
    • kókuszreszelék - 1 darab

    krem

    • habfixáló - 1 csomag
    • tejszín - 250 milliliter
    • rum - 2 evőkanál
    • étkezési keményítő - 1 teáskanál
    • kókuszreszelék - 30 gramm
    • lágy Rama - 1 evőkanál
    • cukor - 50 gramm
    • tej - 60 milliliter

    Tészta

    • tojássárgája (közepes méretű) - 6 darab
    • felolvasztott Rama - 70 gramm
    • kókuszreszelék - 70 gramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • liszt - 180 gramm
    • cukor - 90 gramm
    • porcukor - 90 gramm
    • tojásfehérje (közepes méretű) - 6 darab

    Elkészítés:

    1. A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszába szitáljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a Ramát is. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, csak az alján sütőpapírral fedett) öntjük, és elegyengetjük. A tortát a sütő alsó felében sütjük. A krémhez egy főzőedényben elkeverjük a tejet, a cukrot, a Ramát, a keményítőt, és állandó keverés mellett sűrű állagúra főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket, és a rumot, majd többször átkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és a kihűlt krémhez keverjük. A kihűlt tortát formára igazítjuk (jobb- és baloldalon kis hold alakot vágunk bele), és három lapra szeljük. Az alsó és a középső tortalapot megkenjük lekvárral és krémmel. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a hab felével megkenjük a torta oldalát és tetejét. A maradék habot nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), és a füleknek és a tappancsoknak oválisokat nyomunk a tortára. Az orrnak két nagy halmot, a szemeknek két kisebb halmot képezünk. A marcipánt egy porcukorral megszórt munkalapon kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és fület, orrot, tappancsot vágunk ki belőle. Ujjunkkal a tortabevonóból szemeket készítünk. Végül a tortát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel, (a kókuszreszeléket egy ecset segítségével óvatosan söpörjük le a marcipán-részekről). Kis gyakorlat szükséges, de megéri!