Feltöltve:

Nyuszitappancs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Díszítés

meggy vagy cseresznyelekvár1 kevés
habfixáló1 csomag
tejszín250 milliliter
rózsaszín marcipánmassza70 gramm
olvasztott tortabevonó étcsoki1 kevés
kókuszreszelék1 darab

krem

habfixáló1 csomag
tejszín250 milliliter
rum2 evőkanál
étkezési keményítő1 teáskanál
kókuszreszelék30 gramm
lágy Rama1 evőkanál
cukor50 gramm
tej60 milliliter

Tészta

tojássárgája (közepes méretű)6 darab
felolvasztott Rama70 gramm
kókuszreszelék70 gramm
sütőpor1 teáskanál
liszt180 gramm
cukor90 gramm
porcukor90 gramm
tojásfehérje (közepes méretű)6 darab

Nyuszitappancs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszába szitáljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a Ramát is. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, csak az alján sütőpapírral fedett) öntjük, és elegyengetjük. A tortát a sütő alsó felében sütjük. A krémhez egy főzőedényben elkeverjük a tejet, a cukrot, a Ramát, a keményítőt, és állandó keverés mellett sűrű állagúra főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket, és a rumot, majd többször átkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és a kihűlt krémhez keverjük. A kihűlt tortát formára igazítjuk (jobb- és baloldalon kis hold alakot vágunk bele), és három lapra szeljük. Az alsó és a középső tortalapot megkenjük lekvárral és krémmel. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a hab felével megkenjük a torta oldalát és tetejét. A maradék habot nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), és a füleknek és a tappancsoknak oválisokat nyomunk a tortára. Az orrnak két nagy halmot, a szemeknek két kisebb halmot képezünk. A marcipánt egy porcukorral megszórt munkalapon kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és fület, orrot, tappancsot vágunk ki belőle. Ujjunkkal a tortabevonóból szemeket készítünk. Végül a tortát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel, (a kókuszreszeléket egy ecset segítségével óvatosan söpörjük le a marcipán-részekről). Kis gyakorlat szükséges, de megéri!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem