Nyuszis pogácsa
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • tejföl - 20 dekagramm
  • víz - 60 milliliter
  • Ráma - 4 dekagramm
  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. A Ramát, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt fellehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20%-os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet kell hozzáadni.
  2. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Ezután a szemeket rakhatjuk ki, pl.: szemes borsból.
  3. Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben addig sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.